Barça CBS – Lointek Gernika Bizkaia (79-72): Victòria d’infart

Les blaugranes s’emporten la victòria en una pròrroga espectacular (17-10) de les jugadores d’Isaac Fernández

El Barça CBS suma la desena victòria a la Lliga Femenina Endesa en vèncer al Lointek Gernika Bizkaia per 79-72. L’equip blaugrana ha fet un partit molt complert, amb un gran ritme durant els quaranta minuts de joc i amb una pròrroga impressionant de tot l’equip. Anderson (21), Rakovic (19) i Ginzo (17) han estat les grans figures de la victòria del femení blaugrana.

Inici intens

Gran primer quart de les blaugranes, amb molta intensitat. Les d’Isaac Fernández han sortit amb les idees clares tot i el primer parcial de les visitants. L’equip ha reaccionat i amb un parcial de 8-0 a capgirat el marcador a falta de 4:50 pel final del primer quart (8-6). Les blaugranes, tot i les cistelles del Gernika, han trobat bons tirs, i amb encert, han acabat dos punts per sobre el primer període, 17-15.

El segon quart ha començat com el primer, amb un ritme trepidant. Les blaugranes, gràcies a la defensa i al rebot defensiu sortien al contraatac i es posaven 21-17 quan faltaven 6:33 pel descans, obligant a Gernika a parar el partit. Tot i el temps mort, les d’Isaac Fernández mantenien un gran nivell defensiu, però Gernika seguia dins del partit. Les basques, gràcies a tres bons atacs,  capgiraven el marcador a falta de 2:30’ pel descans (25-26). Tot i la reacció visitant, les blaugranes no han perdut la cara al quart i amb un parcial de 5-0 han recuperat l’avantatge al marcador, per marxar al descans quatre punts per sobre, 30-26.

Tot a l’últim quart

El Barça CBS ha sortit amb molta empenta de vestidors. Les blaugranes, novament amb una gran defensa, han agafat les primeres distàncies al marcador (35-28) quan s’havien disputat dos minuts del tercer quart. Però el Gernika igualava el partit a 35 quan faltaven 6:28’ pel final del període. Un parcial de 2-6 a favor de les basques (37-41), obligava a Isaac Fernández a parar el partit. Les blaugranes no perdien la cara al partit i amb un triple d’Anderson, una cistella de Paula Ginzo i un tir lliure de Rakovic, posaven el 45-47 per tancar el tercer quart.

Els últims deu minuts de partit no podien començar millor per al Barça CBS, Anderson, amb un triple, i Lola, amb un dos més un, posaven a l’equip a quatre punts d’avantatge (51-47) quan faltaven 7:45' pel final del partit.

Cinc minuts d’infart

Amb empat a 53 s’entrava als últims cinc minuts amb tot per decidir. Gernika obria una petita diferència al posar el 58-62 a falta de 1:49’ pel final. Anderson reduïa a dos la diferència i després d’una gran defensa Erjavec igualava el partit, 62-62 a 57 segons pel final. El partit arribava a la pròrroga després de dos atacs sense encert dels dos equips.

Pròrroga blaugrana

Les blaugranes han entrat encertades al temps extra, dos grans accions posaven el 68-64 a 2:27’ pel final. Les visitants, a base de tirs lliures, es mantenien al partit. Paula Ginzo posava el més sis al marcador, (74-68) quan faltava un minut per acabar el partit. L’equip no ha perdut els nervis i Rakovic, amb un triple, ha tancat la victòria  per a les blaugranes en un partit d’infart, que s’han endut les d’Isaac Fernández per 79-72.