PSG - Barça: Pas de gegant (22-30)

Els de Carlos Ortega han capgirat la tendència d'aquest primer capítol dels quarts de final europeus per endur-se un triomf vital que els acosta a Colònia

Victòria importantíssima. El Barça s'ha imposat en l'anada dels quarts de final a la pista del PSG per un 22-30. Els de Carlos Ortega han donat la volta a la dinàmica del partit, que havia començat de manera adversa. Palicka s'havia erigit en el malson, però l'augment de prestacions dels culers ha construït un parcial favorable per aplanar el camí del triomf a la segona meitat. Dika Mem ha estat el màxim realitzador culer en aquesta victòria que és un pas de gegant per estar a Colònia.

De la igualtat a l'avantatge parisenc

Palicka ha privat la iniciativa barcelonista. El porter parisenc ha controlat les ganes d'avantatge dels de Carlos Ortega en la presentació i en la continuació d'aquests quarts de final de la Machineseeker EHF Champions League sobre el parquet del Stade Pierre de Coubertin. Ha estat una autèntica batalla des del segon u. En aquest context enèrgic i intens, els de Carlos Ortega només han aconseguit una diana de marge al minut 9. Una alegria mínima que el PSG s'ha encarregat de revertir, apoderar-se i augmentar fins al +3. Palicka ha continuat aturant i ha desesperat Aleix Gómez.

Amb els canvis, Carlos Ortega ha intentat canviar la tendència dominadora dels locals. Sempre amb la batuta de Dika Mem, l'aparició d'un dels actors nous, Gonzalo Pérez de Vargas, ha donat aire als culers. Insuficient, però per contrarestar l'ànim parisenc i la tendència aturada del 12 local. En conseqüència, els barcelonistes han marxat al descans amb el 14-11. La manca d'efectivitat ha tingut molt a veure en aquest marcador desfavorable.

Palicka atura abans de la revifada del Barça

I la represa s'ha iniciat com sempre: amb una nova aturada de Palicka. El 12 ha estat un malson i ha permès al PSG escriure la màxima renda del matx: 15-11. Ha hagut d'aparèixer l'home blaugrana per trencar una arrancada de quasi cinc minuts de segona meitat sense anotar. Una diana que ha acostat els de Carlos Ortega al marcador. I, gràcies a una bona defensa majestuosa davant l'atac de 7 rival, els culers han construït un incontestable parcial d'1-8. Així doncs, el Barça s'ha posat per davant en el marcador: 16-19 (min 43).

Els culers s'enlairen

El conjunt blaugrana ha tret més personalitat i la coralitat ha brillat. Gonzalo Pérez de Vargas, Richardson, Cikusa, Ariño o Frade han estat alguns dels noms protagonistes en aquest canvi de guió. D'aquesta manera, el Barça ha posat un +6 sensacional; molts gols han arribat a porteria buida gràcies a la inspirada rereguarda que ha controlat l'atac del PSG. Ara bé, aquest avantatge no ha impedit que els francesos escalessin al marcador i es posessin a tres dianes. L'aplom blaugrana ha tornat i ha tancat l'electrònic en un importantíssim 22-30

Ja s'ha viscut el primer capítol, amb final feliç del costat blaugrana, d'aquests quarts de final de la Machineseeker EHF Champions League. Perquè l’eliminatòria es decidirà el dijous 2 de maig a Barcelona. El Palau Blaugrana haurà de ser una caldera.